Se intampla ca femeile care sunt nerabdatoare sa ramana insarcinate si care isi doresc asta cu ardoare, sa interpreteze gresit posibilele simptome precoce de sarcina. Asta se intampla deoarece cele mai multe dintre ele sunt foarte asemanatoare cu simptomele care apar chiar inainte de menstruatie.

Exista totusi diferente subtile intre simptomele premenstrule si cele ale unei sarcini aflate la inceput de drum.

Afla din acest articol care sunt primele semne de sarcina si cum difera ele de sindromul premenstrual.

Dureri prelungite ale sanilor. Multe dintre femei le experiemnteaza cu cateva zile inainte de debutul menstruatiei, dupa care dispar brusc cand nivelul de progesteron scade.

In cazul unei sarcini, insa, ele dureaza mult mai mult timp, caci nivelul de progesteron continua sa creasca. Multe dintre femei se plang de o sensibilitate crescuta la nivelul sanilor o buna parte din primul trimestru de sarcina.

Crampe. In cazul sindromului premestrual, crampele pe care le simti in partea inferioara a abdomenului dureaza doar 1-2 zile, rar 3, si apar de obicei in primele zile de sangerare.

In cazul unei sarcini, crampele sunt initial asociate cu momentul implantarii embrionului in peretele uterin. Cresterea uterului insa face ca aceste crampe usoare sa se prelungeasca mai multe zile.

Sangerarea. Sangerarea in sarcina nu este niciodata un semn bun, cu o mica exceptie! La multe dintre femei, in momentul implantarii ovulului in uter apare o usoara sangerare, care dispare in cateva zile.

Multe femei confunda aceasta sangerare cu o menstruatie mai usoara decat de obicei. Specialistii spun insa ca in mod normal, diferenta nu ar trebui sa fie dificil de facut, caci de regula fluxul menstrual este mult mai abundent si dureaza pana la o saptamana.

Oboseala si somnolenta. Desi sindromul premenstrual are numeroase simptome care te pot induce in eroare, oboseala si dorinta de a dormi toata ziua nu face parte dintre simptomele acuzate in mod normal de catre femei.

La inceputul sarcinii insa, foarte multe dintre femei spun ca ar fi fost in stare sa doarma si 18 ore pe zi, daca ar fi fost posibil. Aceasta oboseala extrema caracteristica, se extinde de obicei pe intregul trimestru unu de sarcina.

Greata si varsaturi. Aproximativ 70% dintre gravide experimenteaza stari de greata si voma pe perioada sarcinii, in timp ce aceste simptome nu sunt in mod normal asociate unui sindrom premenstrual.

Pofte ciudate si aversiuni nou aparute. Exista femei care spun ca sindromul premenstrual vine la pachet cu un apetit fabulos, insa o mama iti va explica imediat ca nu exista termen de comparatie intre pofta de mancare din perioada premenstruala si poftele sau aversiunile unei gravide.