De unde apar aceste nume mai putin obisnuite de fete sau baieti?

Suntem siguri ca inca iti amintesti trepidatiile in care ai intrat atunci cand ai vazut primul test de sarcina pozitiv. Emotia primei ecografii. Senzatia de nod in gat atunci cand asteptai ca medicul sa iti spuna sexul bebelusului din burtica.

Pentru fiecare parinte, copilul lui este cel mai cel, iar parintii isi doresc ca cel mic sa fie unic. Alegerea unui nume rar este rezultatul acestei dorinte a parintilor ca micutii lor sa fie recunoscuti ca „cei mai cei”. Sursa de inspiratie cand vine vorba de alegerea numelui difera, insa motivatia principala ramane aceeasi.

Intrebarea este, cat de incantat va fi copilul, peste ani, de numele pe care il poarta. Un nume rar poate starni unele neplaceri cum sunt mirarea colegilor de scoala, pronuntarea gresita de catre unele persoane, dificultati in scrierea si citirea numelui de catre altii. 

Am alcatuit un top al celor mai neobisnuite prenume intalnite in Romania. Iata-l! 

Nume neobisnuite - Copiii vedetelor

Cu siguranta parintii artisti dau dovada de originalitate si cand vine vorba de a alege nume pentru proprii copii. Cat de incantati vor fi acestia, de-a lungul vietilor lor, de alegerile cel putin originale facute de parinti, ramane de vazut.

Fara sa dam nume, spunem ca Aela, Alexia Margot, sau Aris Melkior sunt numele copiilor a doua vedete locale bine cunoscute publicului larg. 

Prenume de inspiratie spaniola

Invazia de telenovele de pe piata romaneasca si-a pus si ea amprenta asupra preferintelor romanilor cand vine vorba de alegerea numelor copiilor lor. Mario, Giulia si Andreas sunt frecvent intalnite, la fel ca Alesia, Diego, Alejandro, Juana sau Paolo. 

genereaza-nume-copii

Nume biblice si de alte inspiratii

Andrei, George sau Ioana sunt prenume „traditionale” romanesti, purtate de un numar mare de persoane. Calendarul crestin ortodox ofera insa numeroase alte idei.

Efrem pare sa castige teren in ceea ce priveste numele de baieti, iar Domnica este o alegere viabila in cazul unei fetite.

Alti parinti isi doresc pentru copiii lor nume de inspiratie anglosaxona.

Calin devine Colin, de exemplu. Thomas creste in „sondaje” iar Kathy ii ia locul autohtonului Cati – Ecaterina.

Cu siguranta ai auzit pe la stiri de nume sonore de genul Mercedes. Andromeda, Evangelia sau Malvina pot cu siguranta satisface dorinta de...unicitate a unora dintre parinti.

Caius, Alfred sau Stejarel ii pot de asemenea da batai de cap copilului, odata ce va intra in colectivitate.

Tu ce nume ciudate ai auzit prin parcuri sau pe la prietene? Le cunosti semnificatia sau originea?

nume-de-copii-fetite-si-baieti