Mamele moderne nu au incredere in propriul corp.

Desi sarcina este o stare fiziologica normala, unii medici profita de constiinciozitatea viitoarelor mamici si le recomanda analize peste analize, care nu sunt neaparat necesare in cazul unei mame tinere si sanatoase, care nu a avut niciodata nici un fel de problema.

Neincrederea in propriul corp este motivul pentru care sunt tentate sa faca o lista nesfarsita de analize in perioada sarcinii. Tot acesta este motivul pentru care mamele moderne se tem de nasterea naturala si fac tot posibilul sa o evite, cerand cezariana.

Neincrederea in propriul organism si in faptul ca Natura a avut grija ca specia noastra sa supravetuiasca mii de ani duce de asemenea la esecul in alaptare. Mamele sunt convinse ca „nu au lapte” si ca deci nu vor putea sa isi hraneasca puii, asa ca renunta din start. 

Mamele moderne nu au incredere in copiii lor.

Inainte sa fie scrise zecile de tratate despre cum se cresc copiii, mamelor nu le spunea nimeni cat ar trebui sa ia in greutate copilul lor in fiecare luna, sau alte detalii de acest gen. Nu erau invatate sa alapteze la program ca sa „nu se amestece laptele”, nu li se spunea sa nu isi ia copiii in brate ca sa nu ii invete razgaiati.

Citeste neaparat aici si afla de ce bebe vrea non stop in bratele mamei.

Asadar, ascultandu-si copilul si raspunzand nevoilor lui, mamele alaptau atunci cand bebe le cerea asta, isi purtau bebelusii pentru ca lasarea lor singuri ar fi insemnat moarte sigura.

Acum, mamele sunt bombardate cu un volum urias de informatii contradictorii, din partea mai multor tabere care au, fiecare, propriile argumente, astfel incat ele se vad presate sa decida constient un stil de crestere a copilului si sa il sustina in fata opiniei publice care, mereu stie mai bine.

Faptul ca in prezent ai de unde sa te informezi este minunat. Mai putin grozav este faptul ca nu toate sursele sunt de incredere, asa ca este important ca mamicile sa acorde o atentie deosebita atat informatiei, cat si sursei din care provine. Si astfel ajungem la punctul urmator. 

Mamelor moderne le pasa de gura lumii.

Iar gura lumii, dupa cum stii, nimic n-o inchide. Problema este ca incercand sa le faci pe plac celor din jur, uiti ca de fapt tu esti singura responsabila de binele copilului tau.

Nici una dintre persoanele care iti recomanda sa il lasi sa planga singur pana adoarme, nu se va simti vinovata daca tu decizi sa faci asta, si nu se va intreba peste ani daca nu cumva asta a fost o greseala.

Si oricat ai vrea si ai incerca, oricum nu vei reusi sa ii multumesti pe toti. De aceea ar fi bine sa lasi „gura lumii, sloboda” si sa pui pe primul loc binele copilului si al tau.