Soacra Berbec. Primul nostru impuls ar fi sa iti deplangem soarta: te-ai captusit cu o soacra apriga, genul care e plina de energie si pusa pe fapte mari si la 90 de ani, care nu lasa niciodata de la ea, cu o incapatanare tipic cornuta.

Ce sa faci in acest caz? La tine s-ar putea aplica eficient vorba:”zi ca ea si fa ca tine!” Nu are rost sa contrazici soacra-berbec caci doar iti va purta pica. Duhul blandetii merge mai bine cu ea:”da, mama-soacra, sigur, mama-soacra, ii pun caciulita in casa asa cum mi-ai zis si cand raceste ii fac frectie cu alcool, clar!”

Profita daca te lasa scrupulele de faptul ca e muncitoare si las-o sa te ajute in gospodarie de cate ori poate, neezitand sa o lauzi ca “nimeni nu mai curata aragazul ca ea!” daca vrei sa te ajute si data viitoare.

Soacra Taur. Una dintre cele mai incapatanate, nici tie nu-ti va fi usor! Bunavointa are dar e greoaie si fizic si la modul in care “baga la cap” asa ca daca lasi copilul cu ea trebuie sa-i dai instructiuni clare, precise, si daca se poate sa i le repeti de minimum 10 ori.

Tot va uita ceva, dar macar te asiguri ca nu totul! Este genul de soacra care merita sa fie vizitata mai des deoarece este o gazda buna si fiind foarte familista se bucura sa aiba toti membrii familiei in jurul ei si sa le faca pe plac…si in general este politicoasa si amabila chiar si cu tine!

Soacra Gemeni. Devii nora ei preferata daca ai timp sa stai cu ea la cafele si barfe, preocuparile ei principale. E soacra care nu isi baga nasul in casnicia ta dar nici nu sare sa te ajute cu gospodaria sau crescutul nepotilor.

Prefera sa piarda intreaga zi in fata TV-ului sau cu amicele la o sueta. Sa nu crezi ca daca stai cu ea la barfe vei fi scutita de la a fi barfita chiar tu, dar nu are rost sa pui la suflet, asa-i sta in fire, nu are ceva personal cu tine.

In orice caz trebuie sa fii rezervata si precauta in discutiile cu ea, nu intra in dezvaluri prea multe caci discretia nu este punctul ei forte!

Soacra Rac. Sensibila si rezervata la inceput, este chiar ok daca ai reusit sa-i castigi increderea. Pentru asta trebuie sa indeplinesti anumite conditii:

  • sa nu o critici niciodata, oricat te-ar manca limba,
  • sa nu iei in deradere povestile ei care incep cu “pe vremea mea…”
  • si sa nu o contrazici ca e mai bine acum si ca ei i se par timpurile apuse mai frumoase doar fiindca era mai tanara
  • sa nu observe ca dispretuiesti sau nu-ti plac cadourile pe care ti le face pentru casa.

Este soacra pe care poti sa o iei cu voi in calatorii: fiindca adora calatoriile va fi recunoscatoare si nu iti va face vacanta un iad, ca alte soacre, si in plus iti va fi de mare ajutor cu copiii, fiind o fire grijulie, protectoare.