Artele nu țin cont de vârstă, ci de curiozitate

Zilele Small size îi aduc împreună pe cei mai mici copii, pe părinții și pe educatorii lor pentru a recunoaște importanța și valoarea artelor în viața fiecăruia, încă de la naştere.

Evenimentul, organizat în premieră, va avea loc în perioada 30 ianuarie – 1 februarie 2015 în numeroase orașe din lume (din Helsinki până în Madrid, din Londra până în Salzburg, din București până în Ciudad de Mexico). Activitățile vor fi susținute simultan, anual, în ultimul weekend din luna ianuarie, pentru a crea un eveniment mondial unic. 

Pentru a sărbători Zilele Small size, Teatrul Ion Creangă prezintă TIC PITIC – un showcase al spectacolelor concepute special pentru cei mai mici spectatori. Cele mai recente premiere, dar şi cele mai apreciate spectacole care fac parte din Programul „Educaţia Timpurie Teatru pentru 0-6 ani" pot fi văzute dintr-o suflare. Sunt şase spectacole care îşi propun să dezvolte creativitatea copiilor, pofta de poveşti şi fascinaţia faţă de lumea care îi înconjoară. Maratonul spectacolelor pentru pitici este găzduit de Centrul Naţional al Dansului – București, Sala Stere Popescu (Blvd. Mărășești, nr. 80-82). 

Zilele Small size sunt un eveniment al Asociației Internaționale Artistice Small size, fiind inclus în activitatea extinsă din cadrul „Small size, performing arts for early years”, un proiect finanțat de Programul Uniunii Europene – Europa Creativă 2014-2018.

O rețea europeană cu 17 parteneri, proiectul include teatre și centre culturale care implementează programe de cercetare artistică în domeniul teatrului pentru copii, dezvoltând competențe specifice în artele spectacolului pentru Educația Timpurie, stabilind relații și parteneriate între țări, cetățeni și generații, și susținând dreptul copiilor la o „cetățenie culturală”.

 

PROGRAM TIC PITIC - ZILELE SMALL SIZE

Centrul Național al Dansului - București

 

Vineri, 30 ianuarie

Ora 10.00  ‒ Cocos

Orele 17.00 & 19.00 ‒ Semințe-Semi

 

Sâmbătă, 31 ianuarie

Orele 10.00 & 12.00 ‒ Iglu

Orele 16.00 & 18.00 ‒ LalalaDodo

 

Duminică, 1 februarie

Orele 10.00 & 12.00 – În Parc

Orele 16.00 & 18.00 – Pinguinii melomani

Biletele sunt disponibile la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă – Piața Amzei, nr. 13, sau în rețeaua Eventim, online, pe website-ul www.eventim.ro, și la sediul magazinelor partenere: Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librăriile Cărturești și Humanitas. 

Detalii suplimentare despre eveniment sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro și Facebook.com/TeatrulIonCreanga. Persoana de contact este Anca Scurtu, coordonator PR, nr. tel. 0723.513.338, e-mail anca.scurtu@teatrulioncreanga.ro.

Teatrul Ion Creangă este o instituţie publică de spectacole, un teatru de repertoriu, aflat în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi finanţat de la bugetul local

 

TIC PITIC - Zilele Small size

30, 31 ianuarie – 1 februarie 2015

Centrul Național al Dansului București

Bulevardul Mărășești nr. 80-82 

 

Program detaliat 

 

Vineri, 30 ianuarie 

10.00  COCOS

Un spectacol de Voicu Hetel și Marina Secașiu

3 - 6 ani / 45 min

Direct de pe plaja cu nisip fin, din copacul-tron care ajunge până la soare, Regina nucilor, stimata doamnă Cocos, vine în vizită cu tot alaiul ei. Ne jucăm cu ea, o rostogolim și o ciocnim, o sucim și o răsucim pe toate părţile.

Cu Voicu Hetel și Marina Secașiu 

17.00 & 19.00 SEMINȚE-SEMI

Regia Valeria Frabetti

Cu Julieana Drăghici și Voicu Hetel

1 - 3 ani / 30 min

Micii spectatori vor urmări o poveste despre viaţă, despre miracolele care au nevoie de timp, dragoste, atenţie şi muncă, pentru a se întâmpla. O poveste despre frumuseţea simplă, dar plină de vrajă, a unor elemente precum seminţele, apa, pământul, soarele şi despre puterile lor ascunse.

 mbătă, 31 ianuarie 

10.00 & 12.00 IGLU

Un spectacol de Voicu Hetel

1 - 3 ani/ 30 min

O poveste senzorială, fără cuvinte, IGLU îi invită pe copii să experimenteze, să cunoască tainele ascunde sub straturi-straturi de zăpadă. Ei vor intra într-o lume unde vor fi îndemnați să fie creativi și curioși, spectacolul dezvăluind, cu gingășie, sentimente, personaje și obiecte care se pot ascunde într-un iglu de gheață.

Cu Marina Secașiu și Voicu Hetel

16.00 & 18.00 LALALADODO

Regia Daniela Andrei

Cu Miruna Ionescu și Carmen Palcu Adam

3 - 6 ani/ 30 min

Un joc, doi prieteni, un mic pas spre lumea fascinantă a sunetelor. Un spectacol de mişcare şi muzică, o poveste despre vraja unui cântec şi bucuria adusă de prietenie. 

Duminică, 1 februarie

10.00 & 12.00 ÎN PARC

Un spectacol de Magda Condurache

Cu Magda Condurache și Julieana Drăghici

3 - 6 ani/ 30 min

„În parc” este un spectacol inspirat de jocurile copiilor cu vârsta între 3 şi 6 ani, jocuri ce implică elemente precum frunzele, nisipul, apa. Joaca are loc în parc, un spaţiu mult îndrăgit de cei mici. Joaca a doi copii, un băiat si o fată, devine un spectacol despre prietenie şi imaginaţie, în care publicul va descoperi frumuseţea naturii înconjurătoare.

 16.00 & 18.00 PINGUINII MELOMANI

Un spectacol de Alexandrina Halic și Anca Zamfirescu

Cu Alexandrina Halic și Anca Zamfirescu

3 - 6 ani/ 30 min

Micii spectatori sunt invitați să facă parte din Clubul Pinguinilor Melomani, printr-un spectacol educativ și interactiv. Dorindu-şi să ajungă acasă, la Polul Sud, Pingunel și Pingunica fug de la circ, trec printr-o serie de încurcături şi se rătăcesc. Dar cu un nou prieten alături şi cu ajutorul muzicii reuşesc să găsească drumul spre cel mai potrivit loc pe care să-l poată numi acasă.