Berbecul

Se stie ca in linii generale este o fire sportiva, o persoana dinamica si curajoasa, care adora actiunea si nu se da usor batut, cu incapatanarea “cornuta” specifica. Asadar Berbecul ca parinte va fi spartanul prin excelenta, mereu gata sa participe alaturi de copilul sau la jocuri in aer liber, gata sa il “caleasca”, dispus sa se implice in tot ce inseamna aventura.

Nu e rau deloc, atata ca daca parintele Berbec nimereste sa aiba un copil cu un temperament mai lipsit de energie,  cu o fire mai statica, interesele lor se vor bate berbeceste cap in cap.

Oricum daca vedeti prin parcurile de distractii un parinte care se da in toate “minunile”, de la “trenuletul groazei” la cele mai inspaimantatoare carusele, chiuind cu mai mare entuziasm decat copiii, sunt toate sansele sa fie vorba de un Berbec!

Taurul

Familistul zodiacului, este un parinte devotat si din cale afara de rabdator. Firea lui pragmatica insa ar putea sa-l faca uneori nesuferit. Pentru Taur totul trebuie sa aiba utilitate astfel incat multe dintre dorintele copilului ii vor parea “toane” care nu merita luate in seama.

El ii va cumpara orice copilului atata timp cat ii tine de cald sau de foame, restul nu prea intra in calcul pentru cineva aflat la limita dintre cumpatare si zgarcenie.

Gemenii

Persoane foarte placute dar adeseori superficiale, indecise, inconstante, cei din aceasta zodie sunt genul de parinte care pe de o parte doreste sa se implice intr-o multime de directii, pe de alta parte renunta usor la planuri astfel incat copilul Geamanului nu va sti niciodata la ce sa se astepte.

Daca este un copil predispus spre rutina nu-i va fi usor cu un astfel de parinte cam haotic si care ia o decizie pe care in clipa urmatoare o anuleaza. Daca vedeti prin parcuri copii care par derutati tot ce e posibil sa aiba un parinte Gemeni, genul de parinte care azi aplauda daca-si surprinde copilul urcand in copac iar a doua zi urla panicat la aceeasi scena.

Rac

Aceasta zodie sensibila prin excelenta da nastere parintilor santajisti emotional. Vorba lor preferata:”daca ma iubesti!” Este o placa pe care o vor auzi des copiii Racului:”mananca tot daca ma iubesti,  fa-ti ordine in camera daca ma iubesti!” si asa mai departe.

Parintii Rac vor incerca sa obtina comportament dezirabil din partea copiilor apeland la genul de manipulare bazata pe sentimente si pe dorinta naturala a copiilor de a face pe placul parintilor.

De asemenea parintii rac tind sa faca din tantar armasar si sa se victimizeze mereu si datorita modului in care iau totul personal sunt cei mai predispusi la formulari de genul:”vai, bebelusul MI-A facut febra/ MI-A facut diaree” ...