O mama, un acoperis sacru pentru un suflet nou

de Andreea Pautov  Ionita @Suntuncopac

Foto credit: Tibi Vintur 

Spatele ma doare, si piciorusele ei ma trezesc din somn din ora in ora, dar nu m-am plans si nu ma voi plange niciodata pentru ca stiu ca ce traiesc este ceva magic, o binecuvantare.

Sunt curioasa sa-i simt mirosul de nou, sa ma joc cu parul ei, si sa-i fac masaj la picioruse. Sa ma uit in ochii ei si sa o intreb: cine este? de ce m-a ales pe mine?

Si sa-i multumesc. 

Ma simt ca o casuta, ca un templu, in care creste in siguranta o noua suflare gata sa isi ia zborul in lume.  

Sunt acoperisul ei. Vreau sa stie ca oricand va simti nevoia caldurii bratelor mele sunt aici, sa-si odihneasca capul pe mine. Acum, peste o luna cand va veni pe lume, peste un an si peste 50. 

Vreau sa stie ca sub acoperisul meu va gasi  caldura atunci cand ii va fi frig.

Hrana atunci cand ii va fi foame.

Siguranta atunci cand va cunoaste frica.

Deschidere, intelegere, libertate. 

Vreau sa stie ca  imi poate spune orice: cand copiii poate o vor necaji la gradinita, sau cand poate primul iubit ii va frange inima, cand seful poate o va concedia, cand va fi bucuroasa dar si ingrijorata, cand va simti ploaia dar si soarele in sufletul ei.

Vreau sa imi spuna daca o dezamagesc, sau daca ii gresesc cu ceva ca sa pot deveni mai buna pentru ea.

Vreau sa ii raspund la toate intrebarile nastrusnice.

Vreau sa stie ca o respect si o voi lasa sa ramana EA, nu ceea ce eu nu am reusit sa fiu. 

Stiu insa  ca sub acoperisul meu nu va ramane pentru totdeauna. Ca va dori sa devina  o entitate diferita de mine gata isi construiasca propriul acoperis in care va da nastere si va creste in continuare iubirea eterna. 

Apreciati fiecare secunda in care simtiti cu toata suflarea, ca sunteti acoperisul unui nou suflet, unei noi batai de inima, unei noi respiratii. Poate uneori uitati sau nu va dati seama, dar ceea ce traiti este sacru. Fizic, cordonul ombilical se taie la nastere, dar cel spiritual cu al vostru copil ramane pentru totdeauna. 

Mai multe despre experientele Andreei pe www.suntuncopac.com