Ingrediente branzica calcica de casa pentru bebelusi:
- 500 ml lapte integral 3,5% grasime
- zeama de la jumatate de lamaie
- o lingura iaurt gras
- 2 pastile de calciu lactic
Portii: 2
Timp de preparare: 10 minute
Modul de preparare branza calcica de casa pentru bebelusi:
Deseori mamele primesc recomandarea de a oferi dupa varsta de 8 luni a bebelusului branzica calcica de casa. Iata cat de simplu se prepara.
Punem laptele la foc mediu sa fiarba. Cand incepe sa se formeze pojghita de caimac dam focul la mic si adaugam in aceasta ordine: zeama de o jumatate de lamaie si amestecam, apoi o lingura de iaurt gras si din nou amestecam. La sfarsit adaugam 2 pastile de calciu lactic. Se lasa in continuare la foc mic amestecand in acest timp incet. Se stinge focul si se lasa sa se separe branza de zer apoi se scurge in tifon sau sita fina. O portie de branza calcica de casa se serveste imediat ce s-a racit iar cealalta se pastreaza in frigider doar pana a doua zi.