Am venit in intampinarea ta cu un mic ghid menit sa iti usureze sarcina! Iti propunem diferite activitati pe categorii de varsta, care sa il tina ocupat pe cel mic si sa-l stimuleze sa invete si sa descopere.

Jucarii care dezvolta abilitatile copiilor - 6 LUNI

Joaca cu marionete de deget

Poate fi foarte amuzanta pentru cel mic, care va incerca la randul sau sa le prinda. Ii poti arata cum fac diverse animale – un bun antrenament pentru cand va incerca sa spuna primele cuvinte.

Jucarii senzorial-stimulative

Tot la aceasta varsta bebelusul va fi pasionat de jucariile care imbina culori vii si texturi diferite. Daca mai si zdrangane, cu atat mai bine!

Jucarii care dezvolta abilitatile copiilor - 7 LUNI

Jucarii muzicale

Este timpul sa incepi cu primele jucarii muzicale. Cu numeroase butoane, ele canta melodii, imita zgomote din natura sau canta note muzicale.

Jucarii-care-dezvolta-abilitatile-copiilor---Ghid-pe-Varste-6-18-luni-muzicale

Mingea lipicioasa.

Poti cauta sa cumperi jucarii lipicioase de la chioscuri, sau poti creea singura o astfel de jucarie infasurand o minge in banda adeziva. N-o sa-ti vina sa crezi cat de amuzanta poate sa fie pentru cel mic, care in plus isi va imbunatati coordonarea. 

Jucarii care dezvolta abilitatile copiilor - 8 LUNI

Baloane de sapun

Avand in vedere ca si tu iubesti baloanele de sapun, suntem siguri ca si bebelusul va fi fascinat de ele. Distractia e garantata!

Ce e in cutie?

Decupeaza un perete al unei cutii de carton si baga in ea o jucarie. Incurajeaza-l pe micut sa bage manuta prin deschizatura si sa apuce jucaria din interior. Supriza de pe chipul sau e de milioane!

Jucarii care dezvolta abilitatile copiilor - 9 LUNI

Joaca in apa sau cu apa

Baia este momentul favorit din zi pentru multi copii. Le place sa pleoscaie, sa stropeasca, sa urmareasca modul in care curge apa, sa o toarne ei insisi dintr-un vas in altul.

Jucariile care plutesc pe apa vor starni hohote de ras si multa voie buna. Avand in vedere ca oricum insotesti bebelusul in fiecare clipa pe care o petrece in cada, este un moment bun sa ii denumesti diverse obiecte care se afla in baie: apa, robinet, cada si asa mai departe. 

Jucarii care dezvolta abilitatile copiilor - 10 LUNI

Cocoata-te!

Poti face un munte din perne si pilote in mijlocul casei, si va puteti catara si rostogoli pe el. Sau poti umple patul de perne si sa il lasi pe bebelus sa se distreze rostogolindu-se pe si de pe ele. Este un exercitiu extraordinar care ii va intari si dezvolta musculatura.

Tunelul

Improvizeaza un tunel dintr-o cutie de carton si incurajeaza-l pe cel mic sa mearga de-a busilea prin el. Jucaria preferata asezata strategic la celalalt capat poate fi un stimulent eficient!

Jucarii care dezvolta abilitatile copiilor - LA 11 LUNI

Mancam!

Este varsta la care bebelusii sunt deopotriva interesati de alimente, dar si capabili sa le consume singuri, cu ajutorul mainii sau a linguritei.

Lasa deoparte gandul la mizeria de prin casa si la hainutele murdarite si lasa-l pe cel mic sa isi dezvolte aceasta abilitate acum, cand este interesat sa o faca. Mai tarziu s-ar putea sa nu mai doreasca sa manance singur. Este o buna ocazie sa ii vorbesti despre gusturi, culori, texturi si consistente.