Toate acestea intr-o permanenta goana. Si deodata mi-am amintit de tati. Si m-am oprit. Pentru ca mi-am dat seama ca toate astea au prea putina legatura cu a fi sau nu un tata bun.

Secretele unui TATA BUN

...impartasite de un tatic care isi aminteste de taticul sau...

Tata nu se juca foarte des cu mine, dar cand o facea, erau cele mai frumoase jocuri. Inventate pe loc, spumoase, cu hohote de ras care zguduiau casa din temelii.

Oricat ar fi fost de ocupata cu treburi prin casa, nici mama nu rezista si ni se alatura in aceasta cascada de rasete si voie buna.

Tatal meu statea seara cu noi la masa. Dimineata fiecare pleca in treaba lui, la pranz noi eram pe la gradinite sau abia veniti de la scoala, iar parintii la serviciu.

Dar seara, cina ne gasea mereu pe toti in jurul mesei. Si chiar daca nu prea povesteam mare lucru, faptul ca eram toti la un loc imi dadea sentimentul de familie.

Tatal meu ne-a invatat sa citim. Nu a stat el sa buchiseasca literele cu noi, insa el era cel care venea acasa dupa-amiaza si cum prindea un moment liber, se aseza pe un fotoliu cu o carte in brate.

Cand eram mici ne cocotam si noi pe manerele fotoliului in asteptarea povestii; mai tarziu, ii copiam gestul, asa ca serile de iarna ne gaseau pe toti in sufragerie, cu radioul pornit in surdina, citind.

Tata ne-a invatat sa ne purtam mereu ca o familie, sa ne sustinem unul pe celalalt, sa ne respectam si sa ne acceptam asa cum suntem fiecare, cu bune si rele.

Tata ne-a invatat sa iubim si sa respectam tot ce ne inconjoara, de la furnica la elefant.

Ne-a invatat sa iubim marea si sa ne imprietenim cu muntele, ne-a dus in adevarate expeditii cu cortul si ne-a indeplinit toate dorintele care contau cu adevarat. Pe celelalte nici nu mi le mai amintesc.

Tata m-a invatat sa merg cu bicicleta. A fost uimit cat de repede am invatat sa merg singur pe doua roti si m-a laudat la toata lumea pe care o intalneam. Pret de doua saptamani, asta a fost primul lucru pe care il povestea, indiferent pe cine intalnea.

M-a facut sa ma simt mandru si important.