In primele luni de viata, bebelusul se trezeste de cateva ori pe noapte ca sa manance. Asta nu inseamna insa ca tu ca mama, sa renunti resemnata la speranta de a dormi cateva ceasuri legate!

Bebelusul alaptat - Mesele din timpul noptii 

Daca alaptezi, lucrurile pot fi extrem de simple. Nu e nevoie sa pregatesti biberoane, laptele e mereu proaspat, steril si la temperatura potrivita.

Dormi in aceeasi camera cu bebelusul. Astfel, nu va fi nevoie sa faci ture prin casa. In plus, te vei odihni mai bine si mai linistita, stiind ca e in apropiere, in loc sa tot tresari speriata intrebandu-te daca nu cumva plange si tu nu il auzi.

Aseaza patul bebelusului langa patul tau. Astfel, din cateva miscari, il poti lua langa tine a ii dai sa suga, si il poti pune imediat la loc in patutul sau. Citeste mai multe aici despre avantajele co-sleepingului.

Dormi cu bebelusul in pat, sau lipeste patutul sau de patul in care te odihnesti tu. Daca faci asta, nici macar nu va fi nevoie sa te ridici in fund ca sa il atasezi la san!

Roaga-l pe sot sa ti-l aduca in pat atunci cand da semne ca ii este foame.

Alege o pozitie confortabila de alaptat, in asa fel incat sa poti sa motai si tu cat timp suge. Mai ales in primele saptamani de viata, suptul poate dura si cate o ora, si e pacat sa pierzi acest timp  numai bun de somn!

Nu uita sa-l ajuti sa scoata aerul. Antreneaza-te in timpul zilei sa gasesti cea mai rapida metoda de a-l ajuta pe bebe sa scoata aerul pe care l-a inghitit.

Bebelusul alimentat artificial. Mesele din timpul noptii  

Daca bebelusul mananca lapte praf, lucrurile pot fi mai simple sau mai complicate!

Ai grija seara sa ai suficiente biberoane si tetine spalate si sterilizate – daca sterilizezi. Nu vrei sa te apuci la 2 noaptea, cand cineva plange de foame, sa speli biberoanele!

Foloseste dozatoarele de lapte praf. Poti cumpara niste mici dozatoare in care pregatesti exact cantitatea de lapte praf necesara pentru pregatirea unui biberon. Astfel, nu mai pierzi timp scotocind prin cutia de lapte praf, masurand, cantarind.

Prepara laptele cu apa la temperatura camerei sau foloseste un incalzitor de biberoane bun.