Aceasta este una dintre cele mai importante saptamani din timpul sarcinii tale pentru ca in una dintre zilele celei de-a doua saptamani de sarcina tu si cu partenerul tau l-ati conceput pe bebe. Multe femei isi imagineaza ca isi vor da seama de momentul exact in care s-a petrecut conceptia, dar in practica s-ar putea sa nu ai nici cea mai vaga idee.

Nu e cazul sa te simti dezamagita si nici sa fii prea nerabdatoare. Cea mai buna solutie ar fi sa continui sa te asiguri ca ai facut tot posibilul pentru a ramane insarcinata. Asa ca nu il lasa pe viitorul tatic sa se relaxeze prea tare! Are multa munca de facut!

Saptamana 2 de sarcina - Ce se intampla in interiorul tau?

Momentul in care tot efortul si planificarea voastra dau roade este acela in care spermatozoidul intalneste un ovul. Astfel viata lui bebe incepe cu o singura celula minunata, care nu pierde deloc vremea si se divide in doua, apoi in patru si tot asa.

Inca de la prima celula, s-a stabilit deja daca vei avea o fetita sau un baietel. Dar asta numai daca ai ascultat sfatul nostru pentru sarcina ta si te-ai spus pe treaba! Acum trebuie numai sa astepti pentru a afla si tu informatia. S-ar putea ca in saptamana 2 de sarcina sa ti se faca si cea mai mare surpriza si zigotul de numai cateva celule sa se desparta in gemeni, tripleti sau multipleti!

Nu numai ca viitorul tau copil este ocupat sa se dezvolte foarte mult, dar mai are si o calatorie lunga de facut pana cand se va putea odihni in interiorul uterului, casuta lui pentru urmatoarele noua luni. Chiar daca nu te poate auzi, ai putea petrece cateva minute pe zi incurajandu-l sa isi continue drumul.

Saptamana 2 de sarcina - Asteptarea poate fi grea

Daca sarcina ta este planificata, probabil ca in aceasta perioada te vei tot intreba daca ai reusit sa ramai gravida sau nu. O clipa esti convinsa ca miracolul s-a intamplat, numai pentru a te razgandi dupa cinci minute. Nu uita ca indiferent ce se intampla e important sa ramai calma si sa te bucuri din plin de aceasta perioada.

Concentreaza-te pe gandul ca pui bazele propriei tale familii sau ai ocazia sa iti faci familia sa creasca si nu uita ca in aceasta aventura il ai alaturi pe partenerul tau care are, cel mai probabil, la fel de multe emotii ca si tine. Ofera-i un sarut si incurajeaza-l si pe el! Si ai putea sa ii dai si lui cateva sfaturi pe care tu le tot citesti, pentru ca el s-ar putea sa se simta nepregatit.