Sa vedem, mai in gluma mai in serios, cum deosebim o mama de baiat fata de o mama de fata si ce este diferit in preocuparile, discutiile, actiunile lor:

Mama de BAIAT versus Mama de FATA

Cerceii. Mamele de baieti scapa in primul rand de o grija: gaurirea urechilor copilului. Desi in Occident tendinta este de a lasa fetelor libertatea de a alege daca si cand anume vor purta cercei, in Romania inca este un “must-have”. Prin urmare mamele de fete au in primele zile ale lauziei aceasta mare dilema:”unde si cand gaurim urechile? Cu acul in maternitate sau cu pistol in privat sau la bijuterie?” Avantaj mame de baieti, deocamdata!

Igiena intima. In schimb mamele de baieti au alta grija, un subiect mereu dezbatut si controversat cu care ele se confrunta abia  de cand au baiat si prin urmare nu le este familiar, riscand sa faca greseli luandu-se dupa “gura lumii”: DECALOTAREA. O proaspata mamica de baiat va avea surpriza sa constate ca toata lumea “are treaba” cu organele genitale ale copilului sau, de la neamuri pana la unii doctori toti se intereseaza indeaproape, vor sa vada, sa traga de preput, sa “se ingrijeasca” de sanatatea copilului. Avantaj mame de fete, neexistand “obiectul pasiunii” care suscita atatea dispute.

“Shopping-ul”: mamele de fete par privilegiate. Chiar daca si moda adresata baietilor a inceput sa capete amploare si raioanele incep sa aiba marfa din ce in ce mai diversificata, tot fetitele sunt in avantaj vestimentar prin multitudinea de modele de imbracaminte care mai de care mai atractive. Multe mame de baieti ofteaza privind cu jind la raionul adresat fetitelor si isi doresc in sinea lor sa faca si o fetita doar pentru a o “bibili” cum pe un baietel nu poti superficial, recunoastem, dar asa e natura umana! Aici insa nu putem declara un avantaj clar: mamele de fete au de unde alege dar si cheltuie mai mult cedand atator lucruri irezistibile!

Mancarica. La momentul diversificarii in general balanta satisfactiei inclina spre mamele de baieti, ei fiind in general mai mancaciosi, mai “dintr-o bucata”, acceptand gusturi noi si dand gata cantitati mai impresionante de mancare, in timp ce fetitele sunt mai mofturoase, de parca ar fi inscris in codul lor genetic sa se preocupe de silueta inca din fasa. Exista si exceptii, desigur, dar in general baietii sunt pe drept etichetati cu drag si mandrie drept “mancai” iar fetitele “manechine”.