Reguli de igiena pentru pregatirea biberonului cu lapte:

  • biberon-anticolici-cu-senzor-de-temperaturaSpala cu apa si detergent de vase tot ce este necesar pentru pregatirea mesei. Foloseste perii potrivite pentru a curata biberoanele si tetinele.
  • Sterilizeaza biberonul si tetina, precum si alte accesorii de hranire.
  • Curata suprafata pe care pregatesti biberonul, pentru a nu transfera bacterii periculoase.
  • Nu uita ca si tu sa te speli pe maini!

In primele luni de viata ale bebelusului igiena este deosebit de importanta pentru protejarea bebelusului, pentru ca acesta nu are un sistem imunitar complet dezvoltat. Contactul este una dintre cele mai obisnuite metode de transmitere a infectiilor, deci este esetial sa sterilizam toate biberoanele precum si alte echipamente care pot avea contact cu copilul. Exista mai multe metode de sterilizare din care puteti alege si le vom prezenta in continuare:

Hranirea cu biberonul - Metode de sterilizare

Fierberea – Puteti fierbe biberoanele, precum si toate accesoriile lor, in apa, pentru cel putin 10 minute. Toate lucrurile care urmeaza sa fie sterilizate trebuie sa fie acoperite de apa, dar problema cea mai mare cu aceasta metoda de sterilizare este ca tetinele se vor strica mai repede in cazul fierberii decar al altor metode de sterilizare.

Sterilizare la rece – Mai exista o metoda de sterilizare la rece, cu ajutorul unor substante care nu sunt toxice si se pot folosi cu apa rece. Toate obictele vor ramane sterile timp de 24 de ore daca sunt tinute in substanta, dar sterlizarea va dura mai mult. In general este necesar ca substanta sa actioneze pentru 30 de minute pentru a-si face efectul.

Sterilizarea cu abur – Acest tip de sterilizare se face cu ajutorul unui aparat: un sterilizator electric sau un sterilizator pentru cuptor cu microunde. Avantajul acestei metode este timpul scurt de sterilizare. Unele sterilizatoare au ca timp de sterilizare numai 5 minute, iar obiectele vor ramane sterile pana la 24 de ore, daca nu sunt scoase din aparat. Din pacate sterilizatorul electric este mai dificil de purtat in calatorii, ocupand spatiu si necesitand o sursa de curent electric.

Sterilizatorul Electric Cu Abur Closer to Nature Tommee Tippee este practic şi foarte uşor de folosit.

sterilizator-electric-biberoaneAutomat – se opreste singur dupa terminarea ciclului de sterilizare.

Ultrarapid – sterilizeaza produsele necesare hranirii copilului in doar 5 minute.

Universal – este compatibil cu majoritatea tipurilor de biberoane si accesorii.

Silentios – ciclurile de sterilizare nu deranjeaza linistea copilului.

Produsele raman sterile timp de 24 de ore in interior daca nu se ridica capacul. Pachetul include: 1 x Sterilizator Electric, 1 x Biberon 150 ml, 1 x Suzeta Pure 0 - 3 luni, 1 x Cleste pentru manevrare accesorii. 

Prepararea laptelui praf - Cateva reguli

Pe langa sterilizarea echipamentelor de hranire trebuie sa acordati o atentie deosebita modalitatii de preparearea a laptelui in cazul formulelor de lapte. 

Laptele nu trebuie pregatit „din timp”, ci chiar inainte de hranirea bebelusului, pentru a preveni posibilitatea de formare a unor bacterii periculoase pentru cel mic. Este indicata folosirea apei cu o temperatura de peste 70 de grade pentru a pregati formula, dar fara a ajunge in punctul de fierbere. Este ideala incalzirea apei pe aragaz sau intr-un incalzitor electric, dar nu in cuptorul cu microunde. 

Cititi cu atentie instructiunile de pe pachetul formulei de lapte praf pentru a verifica cantitatea de apa si numarul de cupe necesare pregatirii fiecarei mese. Nu folositi mai mult sau mai putin lapte praf decat se recomanda pe cutie, acest lucru nu va face laptele mai „gustos” sau „hranitor”. Folosirea unei cantitati nepotrivite de lapte praf poate avea consecinte negative asupra sanatatii copilului. Folositi numai lingurita dozatoare din pachet, pentru a respecta instructiunile fara prea multe batai de cap si amestecati bine pentru ca toata formula sa se dizolve in apa. 

Dupa prepararea mesei, trebuie sa lasati laptele sa se raceasca la temperatura potrivita pentru copil si anume 37° C. Una dintre cele mai sigure metode de testare a temperaturii laptelui, atat in cazul laptelui matern, cat si in cazul formulei preparate, este turnarea catorva picaturi pe interiorul incheieturii mainii. Nu ii dati bebelusului lapte mai cald de 37 de grade si nici nu pastrati formula daca aceasta a mai ramas dupa hranire. Orice resturi trebuie aruncate. 

Cum ma poate ajuta un biberon anticolici cu senzor de temperatura si sistem de ventilatie inclus?

Tommee Tippee - Biberonul Anticolici cu Senzor de Temperatura si Sistem de Ventilatie integrate ajuta la controlarea mai usoara a temperaturii laptelui. Acest biberon inovator contine un senzor de temperatura, care daca lichidul depaseste 37° C se inroseste, devenind albastru daca laptele ajunge la temperatura optima pentru hranit. Ca masura suplimentara de siguranta, este bine sa folositi si testarea picaturilor de lapte pe incheietura mainii. 

biberon-anticolici-cu-senzor-de-temperatura-tommee-tippee

Pe langa senzorul de temperatura integrat, aceste biberoane contin un sistem avansat anticolici care nu permit laptelui sa se amestece cu aerul, astfel se reduce aerul ingerat, unul dintre motivele aparitiei colicilor. 

Biberoanele Tommee Tippee se pot folosi si daca decideti sa hraniti copilul cu lapte matern, atunci cand mamica nu este prin preajma, si daca alegeti hranirea cu ajutorul unei formule de lapte. Tetina este special gandita pentru bebelus si imita atat forma, cat si flexibilitatea sanului. Inele circulare din interiorul acesteia permit miscarea si flexarea usoara asemanatoare sanului mamei. Astfel biberoanele sunt acceptate cu usurinta de copii care sunt alaptati la san, fiind ideale pentru combinarea celor doua modalitati de hranire atat la san si la biberon, cat si pentru perioada in care se face trecerea de la alaptare la hranirea cu biberonul. 

dozare-lapte-prafNu pregatiti niciodata laptele din timp, nici macar seara pentru hranirile din timpul noptii. Acest obicei este periculos pentru bebelus si poate duce la infectii. Pentru ca nu este usor de anticipat perioada de timp pentru urmatoarea masa a copilului, pentru a usura procesul pregatirii laptelui mai ales in timpul noptii, puteti pune numarul de cupe necesare unei mese in recipiente special concepute care mentin laptele praf in conditii igienice, recipiente care pot fi introduse in biberon cum sunt Dozele de Lapte Praf Tommee Tippee. 

Daca vine momentul pentru folosirea unui biberon pentru hranirea copilului, e important sa va interesati din timp daca marca de biberoane aleasa are toate produsele si accesoriile care sunt necesare pentru sterilizarea acestora, recoltarea si stocarea laptelui matern si incalzirea hranei. E important ca toate produsele folosite pentru hranirea celui mic sa fie de buna calitate si sa se potriveasca intre ele, nu numai pentru siguranta bebelusului, dar si pentru confortul celor care il vor hrani.

biberon-si-sterilizator-electric