Desigur ca nu exista o modalitate standard de a-ti anunta sotul ca esti insarcinata: unele femei sunt firi spontane care striga direct vestea in gura mare cum o afla sau pun mana pe telefon in caz ca viitorul tatic nu este acasa si spun cu bucurie vestea in mod direct:”vom avea un copil!” Altele dupa socul surprizei se gandesc cum sa faca din anuntul vestii ceva mai deosebit, neobisnuit, in functie de personalitatea lor romantica, glumeata sau misterioasa.

Cum sa-i spui sotului ca esti insarcinata?

Sa vedem cateva idei interesante care ar putea fi puse in practica:

Testul de sarcina. Prima modalitate la care se gandesc viitoarele mamici au legatura cu “dovada”, cu testul de sarcina, pe care il folosesc ca mesager. Il poti oferi in diferite moduri: daca evenimentul coincide din intamplare cu vreo sarbatoare - Craciun, ziua sotului, aniversarea casatoriei - poti sa il inramezi lipit pe o coala si sa-i oferi cadou, sau sa-l lipesti pe o felicitare insotit de o dedicatie de genul:”pentru cel mai bun viitor tatic”. Sau il oferi cu seriozitate spunand:”ti-am luat un semn de carte”. Il poti lasa “din intamplare” la vederea lui doar ca trebuie sa fii sigura ca e genul atent la detalii sau cu spirit de observatie.

Aluzii subtile. Daca nu vrei sa-i dai vestea ca esti insarcinata “dintr-o bucata”sau “dinr-un foc” poti incepe cu “aluzii subtile” de genul:”vaaai, ce pofta mi-e de…” sau “ce nu suport mirosurile astea”, “as manca niste zmeura” (asta in miezul iernii ar fi mai de efect!). In cateva zile cu siguranta va intra la banuieli si i se va aprinde beculetul. Sau intreaba-te cu voce tare si ingrijorare in glas:”oare voi rezista sa renunt la cafea sau macar sa o raresc? Cu alcoolul cred ca va fi mai usor…bine ca de fumat m-am lasat deja…” asta daca nu esti genul care in fiecare luna isi propune sa inceapa “un stil de viata sanatos” si sotul e obisnuit cu planurile tale de a-l pune in aplicare si apoi de a-l lasa in aer.

Vizitati magazine pentru bebelusi. Poti sa il duci ca din intamplare la raionul de gravide sau nou-nascuti si acolo sa te entuziasmezi fara “avertisment”:”vai, ce frumoase sutiene de alaptare! Ce culoare sa-mi iau?” sau “sa cumparam niste body-uri sau esti superstitios”?

Calendar surpriza. Ofera-i un cadou inscriptionat, cum ar fi un calendar in care sa fie incercuita data probabila a nasterii si sa scrie mare dedesupt:”AMR X saptamani pana voi fi tatic” sau o cana cu “cel mai iubit sot si tatic”. Poti sa-i oferi si ceva mai practic cum ar fi o carte de puericultura adresata special taticilor. De asemenea poti sa-i faci o surpriza spunandu-i:”te-am inscris cu mine la un curs, sa-l facem impreuna!” iar la intrebarea lui plina de curiozitate sa-i raspunzi:”Lamaze!”- desigur daca are idee la ce se refera, ca poate sunt si soti care cred ca e ceva stil de aerobic sau yoga! Spune-i apoi sa citeasca mai multe aici despre nasterea prin metoda lamaze

Desert cu ravase. Ofera-i la cina “placinte cu ravase” si in fiecare placinta (sau gogoasa daca iti ies mai bine!) pune acelasi biletel, ca doar n-o sa mergi la risc:”vei fi tatic in jurul datei de…”

Vizita la farmacie. Intra cu el intr-o farmacie sub pretextul ca trebuie sa iei paracetamol si acolo intreaba tare si aparent preocupata farmacista:”ce ziceti, sunt concludente testele de sarcina? Ca mi-au iesit doua pozitive, oare sa-l fac si pe al treilea?”

Ii arati prima ecografie. Daca nu vrei sa-i dai vestea decat dupa primul control medical pentru a fi sigura ca esti insarcinata si e totul bine, poti sa te folosesti de prima ecografie cu “mazarica”. Poti sa o lipesti pe o coala alba si sa scrii dedesupt “prima poza a copilului tau” sau “ia uite ce semanati deja!” desigur ca in acest caz exista riscul sa creada ca il compari cu o piatra la rinichi daca nu e prea priceput in ale anatomiei!

Sau poate iti vine in minte o idee cu totul originala pe care te rugam sa o imparasesti si cititoarelor! Daca ai dat deja aceasta veste in ce modalitate ai facut-o si care a fost reactia taticului?