sarcina pe saptamani - saptamana 23 de sarcinaTU: Daca petreci mult timp pe scaun la serviciu nu uita sa te ridici cel putin o data la un interval de o ora. Ideal ar fi sa tii picoarele pe un taburet atunci cand stai jos. Pe de alta parte, daca ai un serviciu care presupune statul in picoare un timp mai lung ciorapii medicinali te-ar putea ajuta. Acestia au diferite grade de compresie si reduc senzatia de durere si umflare de la nivelul picioarelor. Intreba-ti doctorul despre ce tip de compresie ti s-ar potrivi la urmatorul control prenatal.  

Continua sa faci exercitiile Kegel, ca si cum ai vrea sa opresiti fluxul urinar. Aceste exercitii antreneaza muschii pelvieni, tonifiindu-i. Incordeaza muschiul cat numeri pana la 10. Repeta de minim 5 ori de in momente  diferite ale zilei. Nimeni nu isi poate da seama ca tu faci exercitiile respective asa ca le poti face oricand.

Dragi gravidute, avem o intrebare. De unde va inspirati pentru numele bebelusului? Noi avem o lista intreaga de nume, numai buna de rasfoit!

De multe ori alegerea numelui bebelusului ni se pare mult mai grea decat alegerea caruciorului sau a culorii in care vrem sa zugravim camera si nici nu putem spune ca nu e normal, avand in vedere ca prenumele ne va insoti copilul toata viata, nu pe o durata determinata precum caruciorul sau zugraveala.

Te-ar mai putea interesa:

Drepturile mamicilor la locul de munca
Concediul de maternitate pre si post natal
Acte necesare obtinerii indemnizatiei de crestere a copilului

COPILUL TAU: Bebelusul  masoara acum  20 cm si cantareste in jur de 450 grame.

Bebelusul tau arata ca din ce in ce mai mult cu un nou nascut. Oasele si organele se pot vedea inca prin pielea transparenta.

Copilul si-a dezvoltat auzul foarte mult si traieste intr-o galagie permanenta produsa de corpul tau. Ai fi surprinsa  daca ti-ai da seama ce galagie fac intestinele sau stomacul tau, circulatia sangelui sau cum se aud bataile inimii.

Daca nu ai inceput deja vorbeste cu bebelusul tau. La nastere el iti va recunoaste vocea. Vorbitul cu bebelusul si mangaierea abdomenului pot avea ca raspuns o mica lovitura din partea lui.

Uite ce se intampla cu tine si bebelusul tau in Saptamana 24 de sarcina