Cum va fi sexul dupa nastere si debutul alaptarii?

Desigur ca sunt si numeroase femei care se adapteaza rapid la viata de dupa nastere si care nu vad alaptarea drept o piedica in calea vietii sexuale care ramane la fel ca inainte sau chiar mai…palpitanta.

Acest articol isi propune sa se adreseze mai ales femeilor care sunt ingrijorate de cum vor impaca postura de mama care alapteaza cu cea de iubita si care au anumite nelinisti, temeri in aceasta privinta.

Sa vedem care sunt obstacolele de ordin fizic care pot interveni in viata sexuala atunci cand mama alapteeaza:

Lipsa lubrefierii naturale a vaginului. Alaptarea suprima pentru luni bune ovulatia pentru a preveni instalarea unei noi sarcini inainte ca organismul sa se recupereze dupa cea anterioara.

Acesta este un lucru minunat si inteligent pe care il face natura insa vine la pachet cu dezavantajul ca datorita nivelului scazut de estrogen din corp vaginul va suferi de uscaciune si relatiile sexuale vor fi mai dificile.

Din fericire insa exista lubrefianti care pot remedia aceasta problema astfel incat femeile care alapteaza n-ar trebui sa ezita sa apeleze la asa ceva. Cu lebrefiant si un preludiu suficient, problema va fi depasita.

Lipsa libidoului: aceasta este cauzata atat de nivelul scazut de estrogeni din corp cat si a faptului ca atentia unei proaspete mame, fie ca alapteaza fie ca nu, este indreptata in totalitate catre copil o buna perioada de timp. Barbatul va trebui sa aiba rabdare iar femeia sa se gandeasca ca “pofta vine mancand”.

Oboseala: chiar daca nu ne dam seama actul alaptarii consuma multe calorii si poate fi obositor astfel incat de multe ori mamele ajung sa adoarma mult inainte de potentialul “program nocturn”.

Puteti sa reorganizati viata de cuplu si sa apelati la “sesiuni diurne” daca atunci sunteti mai in forma si copilul are somnuri mai lungi si mai dese ziua.

“Probleme tehnice”- mai ales in primele saptamani, pana la 3 luni, cand se stabilizeaza lactatia, pot surveni “accidente” de stropire generoasa a partenerului in timpul “actiunii”. Depinde de cat umor si intelegere exista in cuplu pentru a depasi aceste mici inconveniente si a nu face mare caz din ele.