Obiceiuri la san - Visatorul

Am fi putut sa-l denumim “lenesul” dar nu e frumos sa etichetam copiii. Visatorul este “luat de peisaj” sau de somn repede, suge cateva minute apoi ori adoarme ori pur si simplu sta cu sanul in gura. Este genul care din aceasta cauza suge mai frecvent decat alti bebelusi si nici nu doarme prea mult, alternand cateva minute de supt cu maximum o ora de somn.

obiceiuri-la-san-pasionatul

Multe mame se ingrijoreaza ca deoarece suge atat de putin nu se vor hrani cat trebuie si vor lua putin in greutate. Este drept ca majoritatea “visatorilor” iau mai putin in greutate in primele luni de viata insa nu este ingrijorator.

Pentru a-l ajuta putem sa incercam sa-i tinem treji la san, sa-i gadilam usor in barbie sau pe obraz cand vedem ca atipesc pentru a-i face sa mai suga.

De asemenea pentru ca ei sug putin si des nu este nevoie sa alternam sanii la fiecare supt, dimpotriva, este bine sa-i oferim acelasi san pentru a-i da ocazia sa ajunga si la laptele mai satios, nu doar la cel de inceput, care este mai apos.

obiceiuri-la-san-visatorul

Obiceiuri la san - Agitatul

Agitatul este genul foarte nerabdator, dar din aceasta cauza nu prea eficient. Se repede hulpav la san dar de agitatie nu reuseste sa-l prinda, se panicheaza, plange.

Pe parcursul unui supt scapa mamelonul de mai multe ori si trebuie calmat. Acesti bebelusi trebuie hraniti inca de la cele mai mici semne de foame altfel devin impacientati, nu reusesc sa se ataseze, se enerveaza.

Fiti mereu pregatite cand se trezeste din somn, nu insistati sa-i schimbati scutecul cand da semne ca vrea sa fie pus la san.

De asemenea pentru a-i potoli din agitatie puteti sa-l alaptati intr-un balansoar, miscarile lui leganate l-ar putea linisti.

Obiceiuri la san - Pasionatul

Acest gen de sugar nu da semne ca e pregatit vreodata sa lase sanul, ar putea sta conectat 24 de ore din 24. Stie ce vrea si stie cum s-o ceara. E genul de bebelus considerat solicitant daca mama nu reuseste sa se relaxeze si sa se adapteze nevoilor sale.

Pentru a fi sigure ca se hraneste eficient fiti atente la corectitudinea atasarii, altfel nu se va hrani suficient si pot sa apara si ragadele datorita timpului indelungat in care suge.

Daca vedeti ca se ataseaza corect si ca suge eficient nu aveti decat sa va resemnati cu gandul ca este mai pasionat de san decat altii, are nevoie mai mare de contactul cu mama  si fiti convinse ca daca i se va raspunde cu rabdare va veni si vremea cand va fi pregatit sa rareasca supturile.

obiceiuri-la-san-pasionatulalaptat-la-san-pasionatul