Modul in care este dirijata nasterea naturala in spital poate afecta desfasurarea evenimentelor.

Odata ce incep interventiile medicale, ele fac ca si mai multe manevre sa fie necesare, si astfel nasterea devine mai dureroasa, apar complicatiile, travaliu dificil, dificultatile de expulzie, rupturile de perineu si in cazuri grave stresul fetal, epuizarea mamei, stoparea travaliului sau necesitatea efectuarii unei cezariene de urgenta.

Medicii spun ca astfel se declanseaza o cascada de interventii. Iata cum fiecare dintre principalele interventii medicale efectuate in spitale pot afecta nasterea.

Practici medicale la nastere - Inducerea travaliului

Inducerea travaliului este manevra medicala care declanseaza cea mai lunga cascada de interventii. Inducerea travaliului iti forteaza practic corpul sa declanseze nasterea atunci cand nici el, nici bebelusul nu sunt pregatiti pentru asta.

Inducerea medicala se face inundand corpul cu hormoni sintetici. Astfel incep contractii mai dureroase decat contractiile normale, care  de asemenea devin stresante pentru bebelus.

Prostaglandinele sintetice folosite pentru inmuierea colului provoaca si o suprastimulare a uterului. Contractiile deosebit de puternice care se declanseaza pot conduce la ruptura uterina, care este letala atat pentru mama cat si pentru fat.

Atunci cand nasterea este declansata medical, este obligatorie montarea unei perfuzii si monitorizarea fetala permanenta. Prin urmare vei fi consemnata in pat si nici acolo nu vei avea prea mare libertate de miscare.

Un alt risc al inducerii travaliului este cel ca bebelusul sa nu fie pregatit pentru viata extrauterina.

Proceduri medicale la nastere - Branula si perfuzia cu lichide sau medicamente

Linia intravenoasa inseamna ca iti va fi montata o branula pe care ti se pot administra medicamente la nevoie. De cele mai multe ori protocolul medical este ca odata cu montarea liniei venoase sa fie interzis consumul de lichide si alimente. De asemenea miscarile iti sunt limitate de stalpul de care este atarnata perfuzia. 

Excesul de lichide administrat te va trimite mai des la baie, iar bebelusul va fi si el afectat de fluidele pe care le primesti.

Energia de care ai nevoie ca sa treci prin travaliu si sa fii activa in faza de expulzie nu iti este asigurata de perfuzie, ci ar trebui sa provina din gustarile pe care nu ai voie sa le mananci...