Si mancarea poate juca un rol deosebit de important atunci cand vine vorba de buna functionare si dezvoltarea creierului. Pentru a fi sigur ca cel mic are parte numai de avantaje, trebuie sa stii cum sa incluzi in dieta si acele alimente care au un impact pozitiv asupra capacitatilor intelectuale.

Printre substantele importante, care ajuta in dezvoltarea creierului se numara antioxidantii, colina (o vitamina de tipul B) si carbohidratii complecsi.

De asemenea, de ajutor ar putea fi si acizii omega-3, desi importanta lor a fost mult exagerata in ultima vreme. Cea mai mare importanta o are, in mod evident, o dieta bogata si variata, cu multe legume si fructe.

Dar ce anume ar trebui sa incerci sa introduci mai des la mese pentru a te asigura ca piticul tau este premiant de la o varsta frageda?

Alimente pentru un copil istet - Avocado

Un fruct plin de grasimi sanatoase, avocado asigura un flux sanguin bun, ceea ce juta ceierul enorm de mult! Avocado este un fruct care se poate folosi intr-o multime de mancaruri.

Se poate asocia atat cu fructe cat si cu legume. Foloseste-l in creme de fructe alaturi de banana, mango, mar, caisa, piersica dar si in sosuri, salate sau ca gustare sanatoasa la joaca.

Ca beneficiu suplimentar, avocado joaca un rol si in prevenirea hipertensiunii, deci atunci cand ii servesti acest fruct celui mic, nu uita sa gusti si tu!

Alimente pentru un copil istet - Broccoli si conopida

Pline de vitamine, broccoli si conopida sunt gusturi cu care cel mic ar trebui sa se obisnuiasca devreme si care ar trebui sa nu il paraseasca tot restul vietii.

Acestea sunt bogate in colina, o vitamina care este esentiala in dezvoltarea creierului si a memoriei. Ea ajuta creierul sa comunice mai bine cu restul corpului, asa ca nu ar trebui sa lipseasca din dieta. Importanta acestei substante a fost descoperita recent, dar beneficiile consumului de broccoli nu mai sunt surprinzatoare pentru nimeni.

Daca piticul tau nu se da in vant dupa gust, nu te sfii sa incerci o budinca cu broccoli sau sa adaugi cateva buchetele la o omleta. Oul contine de asemenea colina.