Exista destule motive pentru care sa optezi pentru un restaurant child-friendly atunci cand planuiesti o iesire impreuna cu cel mic.

Un restaurant child-friendly va pregati variante de amuzament

In primul rand, o mare parte din timpul petrecut la restaurant este dedicat...asteptarii. astepti pana cand ti se ia comanda, pana ce ti se serveste masa, pana cand ti se aduce nota, pana achiti si primesti restul. Din pacate, rabdarea copiilor este mai mult decat limitata, si toata aceasta asteptare nu contine nici un strop de distractie pentru ei. Un restaurant child-friendly va oferi copilului variante de amuzament pentru toti acesti timpi morti, sub forma unor pagini de colorat cu personaje indragite si a creioanelor colorate.

Un restaurant de familie este dotat cu scaune speciale de masa pentru copii

Un restaurant de familie nu va avea nici un fel de problema in a-ti oferi un scaun de masa potrivit pentru bebelusi. De asemenea, intr-un astfel de restaurant ar trebui sa ai loc sa manevrezi caruciorul. Te poti asigura de aceste lucruri cerand referinte de la cunoscuti sau citind recenzii pe internet.

Intreaba de existenta unui meniu special pentru copii. Multe restaurante au asa ceva, chiar daca optiunile incluse sunt destul de limitate. Uneori, copiii pot alege ceva din meniul destinat adultilor, dar portiile pentru ei vor fi de dimensiuni mai mici. Este de datoria parintilor sa mentioneze daca cei mici sufera de vreo alergie, pentru ca bucatarul sa poata prepara ceva sigur.

Alte aspecte cand alegi un restaurant child-friendly

Intereseaza-te daca personalul restaurantului este amabil si prietenos. Acesta este un aspect in legatura cu care nu te poti informa decat de la cei care l-au testat inainte. Unii ospatari agreeaza in mod special sa serveasca copiii si sa ii distreze, in timp ce altii sunt mult mai protocolari. In unele restaurante exista mascote sau animatori speciali, care ii vor tine ocupati pe cei mici.

Poti intreaba si care sunt orele cand restaurantul este aglomerat, ca sa stii ce trebuie sa eviti. Agitatia ii face pe copii irascibili, timpii de asteptare cresc, rabdarea personalului este limitata, ca si timpul pe care il au la dispozitie pentru a se conversa cu micutul tau.

Desi poate parea mai putin important, accesul in restaurant este de asemenea foarte important. Daca ai de depasit numeroase diferente de nivel si praguri cu un carucior destul de voluminos, daca toaletele sunt greu de gasit, daca in interior exista diverse trepte de care cel mic se poate impiedica, este destul de probabil sa iti dispara orice chef de a lua masa in oras inainte de a vedea meniul. 

Desi la unele dintre aceste intrebari poti primi lamuriri satisfacatoare atunci cand suni sa faci o rezervare, multe dintre ele raman sa fie „investigate” de catre tine. Este important sa iti intrebi cunoscutii care au copii daca au frecventat un anumit restaurant, sau sa ceri recomandari pentru restaurantul in care ei si copiii lor s-au simtit cel mai bine. 

Tu ai gasit restaurante child-friendly? Ce facilitati ti-au oferit?Erau pregatiti pentru copii de toate varstele?