Lumea cartilor este fascinanta! Daca i-o vei prezenta celui mic intr-o maniera inspirata, il va atrage ca un magnet, il va prinde ca intr-o capcana si il va insoti pe tot parcursul vietii. Cartile ne invata, ne ajuta, ne stimuleaza imaginatia, ne aprind dorinta de cunoastere.

Cele mai inspirate prime povesti pentru copilul tau

Omida mancacioasa. Eric Carle, autorul acestei minunate carti pentru copii mici si foarte mici, semneaza pe coperta catorva titluri de mare succes in randul picilor.

poveste copii omida-mancacioasa

Povestea este memorabila si nu si-a pierdut farmecul nici in prezent, desi prima editie a cartii a aparut in 1969. Ilustratiile sunt vesele, cartea are orificii numai bune ca sa tina degetelele mici ocupate.

Este povestea unei omide putin cam lacome, care mananca intr-o zi un amestec fascinant de alimente si care in cele din urma se transforma intr-un fluture.

Cel mic va invata denumiri de feluri de mancare, va primi o lectie – optimista totusi – despre lacomie si va invata despre metamorfoza celor mai urate fiinte, care brusc devin absolut minunate.

Ghici cat de mult te iubesc este un alt titlu minunat pentru cei mici. Sam McBratney creeaza un univers minunat, plin de dragoste, in culori pastelate.

ghici-cat-de-mult-te-iubesc-poveste

Puiul iepuras si taticul sau isi declara unui altuia iubirea, intr-o poveste despre dragostea neconditionata.

Cel mic va invata despre cat de mult este iubit de catre parintii sai, ca si parintii-animale isi iubesc enorm puii, ca dragostea parintilor pentru copiii lor este de nestramutat si nu se poate intampla nimic care sa ii faca pe mami si pe tati sa ii iubeasca mai putin.

Vrei sa fii prietenul meu? este titlul unei povesti indragite despre un soricel care incearca sa isi gaseasca un prieten si care alege cele mai nepotrivite animale.

poveste-vrei-sa-fii-prietenul-meu

Copilul tau va avea ocazia sa invete denumirile multor animale, sa cunoasca cate o particularitate definitorie a fiecaruia dintre ele.

De asemenea va invata despre semnificatia prieteniei si despre faptul ca prietenii trebuie alesi cu grija.