Este demonstrat ca, compoziţia laptelui matern se modifică atât în timpul unei alăptări cât şi de-a lungul întregii perioade de alăptare, laptele matern fiind perfect adaptat cerinţelor nutriţionale ale bebeluşului aflat in plin proces de crestere. În cazul în care acest lucru nu este o opţiune, hrănirea cu biberonul poate oferi  copilului o nutriţie echilibrată.

Cum alegem biberonul si tetinele? 

Alegerea unui biberon care poate satisface nevoile copilului nu este simplă. Biberoanele pot fi din sticlă sau din plastic, pot avea o varietate de forme, dimensiuni şi culori. Tetina este în mod special cea care face diferenţa între multitudinea de opţiuni. 

biberon-care-imita-forma-sanuluiPentru o trecere uşoară de la hranirea cu lapte matern, la alimentatia cu biberonul, utilă este folosirea unei tetine cu formă anatomică, cât mai apropiată de forma sânului mamei. La fel de importantă ca forma tetinei este atât varietatea fluxurilor, adaptate etapelor de dezvoltare ale copilului, cât şi prezenţa sistemelor anticolici care reduc riscul apariţiei colicilor prin scăderea  cantităţii de aer ingerate în timpul hrănirii. 

În primele luni de viaţă ale copilului, fluxul tetinei trebuie să fie lent pentru ca hrănirea cu biberonul să se apropie cât mai mult de alăptarea naturală şi pe masură ce copilul creşte, fluxurile tetinelor trebuie schimbate conform ritmului de dezvoltare şi hrănire al copilului. 

Este important ca laptele sa curga prin tetina cu viteza adaptata varstei bebelusului. In cazul in care fluxul de lapte este prea rapid sau prea incet, bebelusul poate inghiti aer, ceea ce va duce la disconfort la nivelul stomacului si la nevoia de a eructa des.

Când va trebui să vă decideţi asupra unei mărci de biberoane este bine să luaţi în calcul dacă aceasta vă poate oferi toate produsele şi accesoriile de care aveţi nevoie pentru sterilizarea acestora, recoltarea şi stocarea laptelui matern şi încălzirea hranei. 

Astfel,  cerinţele privind calitatea corespund la nivelul întregii game de produse şi de asemenea, nu veţi întâmpina dificultăţi în combinarea biberoanelor cu diferite accesorii. 

Afla mai multe pe www.9lunishop.ro

sterilizator-si-biberoane