Rafturile magazinelor par sa se fi umplut de produse bio si organice care iti promit sa iti tina familia sanatoasa si sa iti protejeze copiii. Acum exista inclusiv imbracaminte organica, despre care se spune ca ar fi mult mai buna pentru piele decat cea normala. Afla daca e cazul sa deschizi portofelul si sa platesti mai mult pentru produse de o calitate superioara sau daca poti continua sa mananci si sa te imbraci asa cum o faceai si pana acum.

Produsele organice sau bio – ce le diferentiaza

Produsele bio sunt acelea care apar in urma agriculturii organice. Imbracamintea, incaltamintea, scutecele si alte textile bio sunt produse, cel mai adesea, din bumbac organic. Acest lucru inseamna ca totul se cultiva fara pesticide si fertilizatori sintetici si se proceseaza fara solventi industriali, aditivi alimentari sintetici sau iradiere.

Acest tip de produse au devenit foarte populare pentru ca multi cred ca sunt mai sanatoase decat cele cultivate in mod normal. Din pacate nu exista dovezi care sa sutina faptul ca alimentele bio sau produsele organice ar fi mai sigure pentru sanatate sau mai bune la gust. Pur si simplu sunt produse intr-un mod diferit.

De asemenea, este important de retinut ca alimentele bio si produsele organice nu sunt identice cu acele produse pe care scrie "traditional”. Daca ai cumparat ceva de la tarani, din piata, asta nu inseamna ca mananci bio. Certificarea organica este destul de dificil de obtinut, iar producatorul trebuie sa respecte niste reguli deosebit de stricte pentru ea. Citeste mai multe aici despre legume si fructe - sa aflam despre cele congelate sau proaspete

Dar asta nu inseamna ca alimentele bio sunt daunatoare. Poti sa mergi in magazinele care vand astfel de produse pentru a cumpara ingrediente care sunt mai greu de gasit la piata sau in supermarket. De obicei, magazinele care vand produse bio sau organice aduc si produse exotice. Poti gasi aici legume si fructe specifice agriculturii asiatice sau uleiuri cu arome deosebite care te-ar putea inspira atunci cand gatesti.

Produsele bio, este pretul – o garantie a calitatii?

Faptul ca produsele bio sau organice sunt mai scumpe nu le face neaparat sa fie si mai bune. Pretul ridicat are de-a face cu un cost mai mare pentru producerea lor, dar si cu faptul ca acest tip de alimente si bunuri sunt la moda. Faptul ca alegi produse normale nu te face un parinte mai putin responsabil, la fel cum alegerea produselor bio nu este in nici un fel un lucru rau. Tine pur si simplu de preferintele fiecaruia.

Deci, daca iti doresti sa cumperi alimente bio si produse organice, fa acest lucru fara probleme, dar este important sa stii ca si variantele obisnuite sunt la fel de bune.

Tu cumperi alimente bio? Iti este teama ca produsele „normale” nu sunt la fel de sanatoase?